Esküvői helyszín választás – fotós szemszögből

Az egyik legnehezebb feladat az esküvő szervezésekor, a megfelelő helyszín megválasztása. A legjobb, ha mihamarabb kiszemeljük és lefoglaljuk, hogy hol szeretnénk tartani a nagy napot.

A fotósok véleményét nem nagyon szokták kikérni a helyszín kiválasztásával kapcsolatban.  Éppen ezért, szeretnénk most felhívni minden házasságkötés előtt álló pár figyelmét, néhány fontos szempontra, melyek nagyban befolyásolják a fotós munkáját és azt, hogy milyen minőségű képekkel tud majd megörökíteni egy-egy pillanatot. Az esküvői helyszín egyszerre ad lehetőséget és szab korlátokat a fotós számára.

Az esküvői fotók még szebbek lehetnek, ha a következő lehetőségek adottak:

 • Kint és bent is legyen hangulatos a helyszín, hogy esztétikus képek készülhessenek.
 • A rusztikus épületek nemcsak az esküvő alaphangulatát adják meg, de a fotós kreativitását is beindítják.
 • Az épület berendezése is állandó háttere lesz a fotóknak, ezt jó, ha észben tartjuk.
 • Mindenképp fontos, hogy legyenek nagy terek a helyszínen, hogy olyan képeket is lehessen készíteni, melyen a teljes vendégsereg látható.
 • A különleges dekorációk, például egy virágfal nagyon jó ötlet lehet, hiszen látványos és meseszép képeket fotózhatunk előtte.
 • A belső elrendezés kialakításánál fontos, hogy az asztalokat körbe lehessen járni, hogy a lehető legtöbb szögből tudjon a fotós fotózni.
 • Az asztalokon ne legyen túl sok zavaró tárgy, hogy letisztultabbak lehessenek a képek.
 • A háttérből is próbáljuk eltűntetni a felesleges tárgyakat, mert zavarhatják az összképet.
 • A belátható, nyitott terek sokkal jobban fotózhatóak, mint a szűk folyosók és az L-alakú termek.
 • A tompább fények, hangulatfények használata előnyösebbek lehetnek, így bensőséges hangulatot érhetünk el és a fotós is jobban tud vele dolgozni.
 • A fentieken kívül számos apró részlet van amire érdemes kicsi figyelmet szentelni. Ezek többletköltséget nem igényelnek mégis nagyon sokat számítanak a megfelelő összkép elérésben.

Érdemes tehát meggondolni, melyik esküvői helyszín mellett fogtok dönteni!

A kiválasztott helyszín szinte az egész esküvő alaphangulatát befolyásolja, összeolvad a rendezvénnyel és stílust teremt neki. A fotókon ez az, amit már nem lehet megváltoztatni, így érdemes végig gondolni, hogy milyen miliőt szeretnénk az elkészült fotók mögé varázsolni.

Az esküvő legtöbb pillanata egyszeri és megismételhetetlen, így minden fotós arra törekszik, hogy az ügyfél elégedetten nézegesse majd az elkészült képeket. Természetesen abba nem lehet beleszólásunk, hogy milyen helyszínt válasszon a megrendelő, de a fenti tippeket megfogadva, még tökéletesebb fotókat kaphat az ifjú pár, életük egyik legfontosabb napjáról. Minél szebb egy helyszín, annál szebb képeket tud biztosítani, de mindennél fontosabb, hogy harmonizáljon az esküvő stílusával!